Reklama
  • Poniedziałek, 30 listopada 2015 (13:06)

    Hamburger ze schabowym

Skład na 1 burgera: ● 1 kajzerka, mały kawałek schabu wieprzowego, 2–3 grubsze plastry pomidora, 2 rzodkiewki pokrojone na plasterki, 2 liście sałaty, 1 łyżka salsy meksykańskiej, 20 g bułki tartej, 30 g ostrej panierki do tempury, 1 jajko, sól, pieprz, olej do smażenia

Umyty schab delikatnie rozbijam, nadając mu okrągły kształt. Nacieram solą i pieprzem. Bułkę tartą mieszam z przyprawą do tempury, jajko wybijam do miseczki i miksuję. Schab moczę w jajku, a następnie w bułce z tempurą. Te czynności powtarzam jeszcze raz. Smażę z obydwu stron po kilka minut na złoty kolor.

Reklama

Bułkę kroję na pół, delikatnie opiekam na patelni. Jedną połowę smaruję salsą, nakrywam ją sałatą i mięsem, które także smaruję salsą. Na kotlecie układam plasterki pomidora i rzodkiewki. Przykrywam drugą połówką bułki. Podaję od razu.

Czas przygotowania 25 minut. Cena porcji około 3,80 zł.

Rewia
Więcej na temat:hamburger | Bu | hamburgery

Zobacz również

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag żeberek, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 1 mały młody seler z nacią, 2 marchewki, 1 pietruszka, po 1 łyżeczce majeranku, pieprzu ziołowego oraz słodkiej papryki, 1/2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.