Reklama
  • Wtorek, 15 kwietnia 2014 (15:00)

    Gulasz z papryką w placku ziemniacznym

Składniki (na 4 porcje) : 80 dag chudej łopatki, 3 szklanki bulionu warzywnego, 3 kolorowe papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, mielona słodka i ostra papryka, sól, mielony czarny pieprz, ew. 2 łyżki mąki i 3 łyżki oleju, placki ziemniaczane (do podania gulaszu), natka pietruszki do dekoracji.

1. Mięso opłucz, osusz, pokrój w grubą kostkę. Zalej bulionem. Gotuj około 40 minut. Wcześniej możesz je oprószyć mąką i zrumienić na rozgrzanym oleju.

Reklama

2. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój na kawałeczki. Paprykę dodaj do mięsa po około 20 minutach jego gotowania. Na 5 minut przed końcem gotowania dołóż koncentrat pomidorowy i śmietanę.

3. Gulasz przypraw słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Podawaj z plackami ziemniaczanymi. Gotowe danie udekoruj natką.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina
Więcej na temat:gulasz | Gulasz z papryką | z | papryka | placki

Zobacz również

  • Składniki na 6 porcji: 1 kg żeberek, 12 młodych marchewek z nacią, 5 łyżek miodu, 3 łyżki łagodnego keczupu, 2 cebule , 1 liść laurowy, po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu czarnego, 2... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.