Reklama
  • Środa, 2 września 2015 (15:00)

    Gulasz z niedźwiedzim czosnkiem

Składniki: 1 kg wieprzowiny na gulasz, duża cebula, 3 ząbki czosnku, 3 ziarna ziela angielskiego, liść laurowy, puszka pomidorów krojonych, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego, łyżka słodkiej papryki, szczypta wędzonej papryki, przyprawa do gulaszu lub wieprzowiny,rozmaryn, sól, pieprz, olej, mąka ziemniaczana lub chleb razowy do zagęszczenia gulaszu

Czosnek i cebulę posiekaj. Mięso pokrój w kostkę, posyp przyprawami. Obsmaż na oleju. Przełóż do garnka, zalej wodą. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, pomidory z zalewą, koncentrat, zioła i cebulę. Gotuj na małym ogniu co najmniej godzinę. Przypraw. Gulasz zagęść razowym chlebem lub mąką rozrobioną z wodą (2 łyżki mąki na 2 łyżki zimnej wo- dy). Przypraw do smaku.

Reklama

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:gulasz | czosnek

Zobacz również

  • Składniki na 10-12 porcji: ok. 1 i ½ kg schabu środkowego, 2 pory,15 plasterków boczku lub szynki dojrzewającej, 1 łyżka musztardy, np. sarepskiej, olej, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.