Reklama
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Gulasz z marchewką i selerem naciowym

Składniki dla 6 osób: Gulasz: 50 dag szynki wieprzowej • pół małej dyni • por • seler naciowy • żółta papryka • kukurydza konserwowa • szczypior • koncentrat pomidorowy • łyżka masła klarowanego • szczypta słodkiej czerwonej papryki • sól • pieprz. Marynata: łyżeczka słodkiej papryki • łyżeczka ziół prowansalskich • szczypta papryki chilli • łyżeczka mielonego czarnego pieprzu • sól • rozmaryn • 6 łyżek ciemnego sosu sojowego • 3 łyżki oliwy.

Reklama

1 Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Składniki na marynatę połącz ze sobą. Włóż szynkę, wymieszaj, przykryj, wstaw do lodówki na godzinę lub na noc. Dynię obierz, wyjmij pestki. Miąższ dyni i paprykę pokrój w kostkę, pora i seler naciowy w plastry. Na maśle klarowanym podsmaż mięso, dodaj paprykę, smaż jeszcze 5 minut.

2 Zalej dwiema szklankami wody, dodaj koncentrat pomidorowy, przyprawy, warzywa. Duś na małym ogniu 1,5 godziny.

CZAS: około 2,5 godziny

Dobry Tydzień

Zobacz również

  • Składniki: 2-3 ogórki sałatkowe, 1 cebula, 100 ml gęstej kwaśnej śmietany, pół pęczka koperku, sól, pieprz, 60 dag schabu środkowego bez kości, 2-3 łyżki mąki, 1 jajko, bułka tarta do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.