Reklama
  • Wtorek, 25 marca 2014 (08:05)

    Gulasz wieprzowy

Składniki na 4 porcje: 80 dag łopatki, 2 cebule, 1 łyżka mąki, 1 czerwona papryka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki musztardy, 100 ml czerwonego wina, 2 szklanki bulionu, 1/2 szklanki śmietany 18%, sól, pieprz, olej do smażenia, tymianek.

Zdjęcie

/Arch./Madejski Studio
/Arch./Madejski Studio

1. Mięso, paprykę i cebule pokroić w kostkę. Na oleju porcjami smażyć oprószone mąką mięso i cebulę, przekładać do rondla. Zalać bulionem, dodać wino, musztardę i koncentrat. Zagotować.

Reklama

2. Wrzucić paprykę. Doprawić i dusić ok. 30 minut. Następnie dodać śmietanę, wymieszać, podgrzewać jeszcze parę minut, jeśli trzeba, ponownie doprawić. Gulasz podawać z makaronem.

Twoje Imperium
Więcej na temat:gulasz

Zobacz również

  • Skład na 10 porcji: 1 kg karkówki wieprzowej, 2 łyżki musztardy dijon, szklanka białego wytrawnego wina, 6 ząbków czosnku, 2 łyżki miodu, 3 czerwone papryki, 300 g pieczarek, łyżeczka kminku. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.