Reklama
  • Czwartek, 5 września 2013 (10:05)

    Gulasz mięsno-grzybowy

Składniki na 4 porcje:• 30 dag prawdziwków • po 1 zielonej i żółtej papryce • 70 dag szynki • 2 łyżki musztardy • 1 łyżka mąki • 2 szklanki bulionu • 1 łyżka sosu worcester • 1 mały koncentrat pomidorowy • 1 listek laurowy • tymianek • 1 szklanka śmietany • 2 łyżki oleju

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przygotowanie: Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski, a grzyby w plasterki. Na oleju porcjami obsmaż mięso. Przełóż do rondla. Podsmaż grzy by – najpierw oprósz je mąką, potem zasmaż i przełóż do mięsa. Podlej bulionem.

Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy, sos worcester, tymianek i listek laurowy. Wymieszaj. Duś 30 minut. Na koniec dodaj śmietanę. Podawaj z makaronem.

Reklama

Kurier TV
Więcej na temat:gulasz

Zobacz również

  • Roladki  schabowe w sosie z kurek

    Składniki na 4 porcje: 4 duże kotlety schabowe, 30 dag kurek, 50 ml białego wina wytrawnego, 100 ml śmietany 30%, 1 bakłażan, 1 mała cukinia, 1 czerwona papryka, 2 łyżki masła, sól, pieprz,... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.