Reklama
  • Czwartek, 5 września 2013 (10:05)

    Gulasz mięsno-grzybowy

Składniki na 4 porcje:• 30 dag prawdziwków • po 1 zielonej i żółtej papryce • 70 dag szynki • 2 łyżki musztardy • 1 łyżka mąki • 2 szklanki bulionu • 1 łyżka sosu worcester • 1 mały koncentrat pomidorowy • 1 listek laurowy • tymianek • 1 szklanka śmietany • 2 łyżki oleju

Zdjęcie

/Arch. Bauer
/Arch. Bauer

Przygotowanie: Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski, a grzyby w plasterki. Na oleju porcjami obsmaż mięso. Przełóż do rondla. Podsmaż grzy by – najpierw oprósz je mąką, potem zasmaż i przełóż do mięsa. Podlej bulionem.

Reklama

Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy, sos worcester, tymianek i listek laurowy. Wymieszaj. Duś 30 minut. Na koniec dodaj śmietanę. Podawaj z makaronem.

Kurier TV
Więcej na temat:gulasz

Zobacz również

  • Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe, po pół łyżeczki ziaren kolendry, kardamonu i goździków, 2 ząbki czosnku, oliwa, sól, 3 łyżki miodu, 50 ml alkoholu, 1 łyżka masła, 1 mała cebula, 150 ml wina... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.