Reklama
  • Środa, 19 listopada 2008 (16:21)

    Gulasz jesienny z papryką

Gotuj zgodnie z porą roku.

Zdjęcie

/Smacznego
/Smacznego
Składniki:

- 70 dag szynki lub łopatki wieprzowej,
- zielona i żółta papryka,
- 30 dag prawdziwków lub podgrzybków,
- 2 łyżki musztardy,
- łyżka mąki,
- 2 szklanki bulionu,
- łyżka sosu worcester,
- mały koncentrat pomidorów,
- listek laurowy,
- tymianek,
- szklanka śmietany,
- 2 łyżki oleju

Reklama

Przygotowanie:

Mięso pokrój w kostkę, paprykę w paski, grzyby w plasterki. Na oleju porcjami smaż mięso. Przekładaj do rondla. Następnie podsmaż grzyby. Oprósz mąką zasmaż, przełóż do mięsa. Podlej bulionem. Dodaj paprykę, musztardę, koncentrat pomidorowy i sos worcester oraz tymianek i listek. Wymieszaj. Następnie na wolnym ogniu duś 20 minut. Na koniec domieszaj śmietanę. Podawaj z makaronem.

Smacznego

Zobacz również

  • Składniki na 6-8 porcji: ok. 1 i ½ kg surowego boczku (gruby kawałek ze skórą), ¾ szklanki mleka, 2 precle piwne (ok. 20 dag), 1 jajko, ½ pęczka natki pietruszki, gałka muszkatołowa, sól, pieprz. więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.