Reklama
  • Środa, 11 grudnia 2013 (10:05)

    Golonka miodowa pieczona

Składniki: 3 duże golonki, 1,5 szklanki wody. Marynata: 3 łyżki soli , 3 łyżki miodu naturalnego, 3 łyżki pikantnego keczupu, 3 łyżki musztardy sarepskiej, 4 łyżki oleju, łyżka mielonego pieprzu, łyżka ziela angielskiego, duża główka czosnku, 9 listków laurowych

Przygotowanie: Składniki marynaty włóż do miski, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj starannie.

Reklama

Mięso umyj i osusz. Natrzyj marynatą. Każdą golonkę włóż oddzielnie do rękawa piekarniczego, wlej pół szklanki wody, zawiąż szczelnie i odstaw na całą dobę w chłodne miejsce.

Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej 2 szklanki wody. Ułóż golonki. Piecz ok. 3 godzin w temp. 200˚C. W trakcie pieczenia nie trzeba golonek obracać ani polewać sosem.

Półmisek udekoruj liśćmi sałaty. Ułóż na nim golonki. Podaj z ziemniakami oraz sezonową surówką.

Czas pieczenia golonek zależy od wagi. Przyjmuje się 60 minut na 1 kg mięsa.

Porcje 18, Przygotowanie 200 min, Cena 3,10 zł, Kalorie 408 kcal

Bella Relaks
Więcej na temat:golonka | marynata | Lorie | ceny

Zobacz również

  • Składniki: 80 dag zielonej fasolki szparagowej, sól, pieprz, 1/2 pęczka natki pietruszki, 4 gałązki tymianku, 5 dag masła, 3 dag mąki, 1/4 litra bulionu warzywnego, 1/4 litra mleka, 1 cebula, 10... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.