Reklama
  • Piątek, 26 lutego (15:00)

    Fasola z wieprzowiną

Składniki: 25 dag fasoli, 20 dag mięsa wieprzowego, 4 ziemniaki marchewka, kawałek selera, pietruszka, cebula, łyżka Maggi, łyżka majeranku, łyżeczka koncentratu pomidorowego, łyżka masła, łyżka mąki, posiekana natka pietruszki, pieprz, sól

Przygotowanie:

Fasolę umyj i namocz w zimnej wodzie na noc. Mięso pokrój w kostkę i zagotuj. Fasolę odcedź i wrzuć do mięsnego wywaru. Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem. Gdy fasola będzie miękka, wrzuć pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler.

Reklama

Dodaj kawałki cebuli i koncentrat. Z masła i mąki zrób zasmażkę. Połącz z niewielką ilością ostudzonej zupy i wlej do garnka. Dopraw do smaku majerankiem, Maggi, solą oraz pieprzem. Posyp natką.

Na żywo

Zobacz również

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag łopatki wieprzowej, 6 cebul czerwonych, 4 małe cukinie, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy, sok z 1/2 cytryny, 3 łyżeczki przyprawy do grilla Sos: 200 ml jogurtu... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.