Reklama
  • Czwartek, 3 października 2013 (10:00)

    Czosnkowa wątróbka

Składniki: 80 dag wątróbki wieprzowej, pół główki czosnku, 2 duże cebule, sól, pieprz, mąka do obtoczenia, 2 łyżki masła, 2 łyżki oliwy.

Wątróbkę umyj, oczyść, pokrój. Oprósz solą i pieprzem. Obtocz w mące. Czosnek obierz, ząbki przekrój na pół.

Reklama

Na patelni rozgrzej oliwę z masłem, przesmaż czosnek. Włóż wątróbkę, podsmaż.

Cebule obierz, pokrój w piórka. Wątróbkę przewróć na drugą stronę, dodaj cebule. Dosmaż.

Podawaj z kiszonymi ogórkami i ziemniakami.

Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:przepis | Sandra

Zobacz również

  • Składniki: 25 dag długoziarnistego ryżu, 1 cebula, 1 duża żółta papryka, olej, 50 dag schabu, 2-3 łyżki oleju, 20 dag pomidorów z puszki, 20 dag jogurtu greckiego, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, sok... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.