Reklama
  • Czwartek, 5 września 2013 (08:05)

    Chińska wieprzowina

Składniki: 2 grube plastry schabu, po garści grzybów mun i kiełków soi, marchewka, pół papryki, pół szklanki zielonego groszku, sos sojowy, sos teryiaki, sos chili, przyprawa do kuchni chińskiej, olej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół op. makaronu ryżowego (wstążki).

Mięso pokrój w paski, skrop sosami. Chłodź przez noc. Przesmaż na oleju. Makaron przygotuj wg instrukcji.

Reklama

Grzyby mun namocz, osącz, pokrój. Marchewkę i paprykę pokrój w słupki, razem z groszkiem podsmaż na oleju.

Dodaj grzyby, kiełki i mięso. Wlej mąkę rozrobioną z wodą, zagotuj, przypraw. Polej makaron.

Przepis przysłała Katarzyna Madej- Stasiak z Łodzi.

Chwila dla Ciebie
Więcej na temat:grzyby | Stasiak | przepis

Zobacz również

  • Składniki: na 4 porcje: 30 dag udźca wieprzowego, sól, szczypta mielonej słodkiej papryki, szczypta oregano, pół łyżeczki tłuczonego kminku l pieprz, szczypta mielonego chili, 2 łyżki oleju + do... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.