Reklama
  • Środa, 26 marca 2014 (09:05)

    Bitki w sosie musztardowym

Składniki: 50 dag mięsa od szynki, szklanka śmietany, 2 łyżki mąki, łyżeczka majeranku, 2 listki laurowe, cebula , ziele angielskie, 2 marchewki, 2 ząbki czosnku, mały pęczek koperku, szklanka bulionu, sól, pieprz, olej, łyżka musztardy.

1. Mięso pokrój w cienkie plastry, lekko rozbij. Oprósz solą, pieprzem. Odstaw na pół godziny. Rozgrzej olej i smaż mięso po 3 minuty z każdej strony.

Reklama

2. Pokrój marchewkę, cebulę, czosnek. W rondelku rozgrzej bulion, włóż przyprawy, pokrojone warzywa oraz mięso. Duś 30-40 minut. Pod koniec wsyp posiekany koperek. Danie zagęść śmietaną wymieszaną z mąką. Włóż musztardę, zagotuj, jeszcze raz przypraw do smaku.

3. Takie pikantne bitki smaczne są z ziemniakami oraz buraczkami. Ale możesz je podać także z kaszą gryczaną, pęczakiem lub makaronem. Pasuje do nich surówka z kiszonej albo pekińskiej kapusty.

Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa

Porcje: 5. Przygot.: 60 min. Cena: 1,80 zł. Kalorie: 245 kcal.

Bella Relaks
Więcej na temat:bitki | ceny | przepis | d

Zobacz również

  • Składniki: 1 ogórek, sól, pieprz, 12,5 dag kwaśnej śmietany, 22,5 dag kremowej śmietany, 2-3 łyżki jasnego octu winnego, szczypta cukru, 1 łyżeczka suszonego koperku, 2 polędwiczki wieprzowe (po... więcej

Twój komentarz może być pierwszy

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.