Reklama
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Składniki na 6 porcji : 1,2 kg schabu peklowanego, 1 listek laurowy, 10 ziarenek pieprzu, 1 torebka suszonych drożdży, sól, 50 dag mąki chlebowej, 3-4 łyżki oliwy, mielona słodka papryka, suszona natka pietruszki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Składniki na 6 porcj: 1,2 kg karkówki, 2 ząbki czosnku, 6 cebul, 2 łyżki smalcu, 500 ml soku jabłkowego, 10 dag boczku wędzonego, 2 łyżki oleju, 85 dag kwaszonej kapusty, 1 listek laurowy, 400 ml bulionu warzywnego, 6 małych jabłek, 8-10 jagód jałowca, sól, po 1 łyżeczce suszonego tymianku i majeranku, 1/2 łyżeczki kminku, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 3 lutego (13:05)

    Składniki na 8 porcji: 2 kg schabu bez kości, 1-2 ząbki czosnku, 25 dag wędzonego boczku, 30 dag pieczarek, 1 łyżeczka masła, 1 pęczek natki, 2 kajzerki, 3 łyżki oleju, 2 łyżki miodu, sól, mielony kolorowy pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (11:05)

    Składniki na 4 porcje: • 600 g polędwicy wieprzowej • 12 grzybów suszonych • 250 ml wytrawnego czerwonego wina • 7 g masła • 2 łyżki oliwy • sól i pieprz do smaku Sos: • 250 ml wytrawnego wina • 125 ml miodu pitnego • 2 małe cebule • mały kawałek świeżego imbiru • 2 gałązki świeżego tymianku • 2 tabliczki gorzkiej czekolady E.Wedel • 1/4 łyżeczki zmielonego pieprzu cayenne

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 lutego (08:00)

    Składniki na 8 porcji: ● 8 plastrów schabu ● szklanka posiekanych orzechów włoskich ● 12 pomidorków suszonych w zalewie ● 20 grzybów suszonych ● 4 łyżki posiekanej natki pietruszki ● bułka tarta do panierowania ● surowe jajko ● sól morska z młynka ● pieprz czarny świeżo mielony ● olej rzepakowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (15:05)

    Skład na 6 porcji: ● 6 małych golonek wieprzowych ● włoszczyzna ● 4 cebule ● 2 średniej wielkości bataty ● liście laurowe ● ziarna jałowca ● sól i pieprz ● 2 ząbki czosnku ● po 3 łyżki musztardy i płynnego miodu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (15:05)

    Skład na 4 porcje: ● 2 duże golonki ● łyżka utłuczonego jałowca ● 2 szklanki jasnego piwa ● 3 łyżki smalcu ● 3 cebule ● sól i pieprz do smaku.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (15:05)

    Skład na 2 porcje: ● 2 golonki wieprzowe ● 300 g kiszonej kapusty ● 3 jabłka ● cebula ● 3 łyżki smalcu ● listki laurowe, majeranek, kilka ziaren ziela angielskiego ● pieprz i sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 8 porcji: 1,5 kg schabu bez kości, 1 l mleka, 1 pęczek natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 200 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 36 proc., sól, pieprz. Nadzienie: 50 dag świeżego szpinaku, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, po 1 łyżce oleju i masła klarowanego, 15 dag sera feta, sól, pieprz mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 8 porcji: 2 kg boczku (płaski, prostokątny, chudy kawałek), 2 kg porów, 300 ml śmietany kremówki, 2 cytryny, 1/2 pęczka świeżego majeranku, 4 ząbki czosnku, 2 łyżeczki sambal oelek (lub innego gęstego sosu chili), sól, pieprz czarny świeżo mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0