Reklama
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych, 2 chili, sól, 3 łyżki cukru, 6 łyżek czer wonego octu winnego, pieprz, 5 gałązek tymianku, po 7 łyżek keczupu i musztardy,5 łyżek oleju, szczypta słodkiej mielonej papryki

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 30 dag surowej szynki lub łopatki wieprzowej, mąka, 2 duże cebule, 2 ząbki czosnku, 1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 1 pęczek włoszczyzny (bez kapusty), 2 papryki, 2 pomidory, 1 łyżka masła 3olej do smażenia, sól, pieprz, chili, natka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 60 dag wieprzowiny na gulasz, sól, 2 pikantne papryczki, pieprz, 3-4 ząbki czosnku, mąka, 1 łyżeczka mielonego im biru, olej, natka, sos sojowy, 6 ziemniaków, 3 marchewki, liść laurowy

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 80 dag schabu z kością, 15 dag sera gouda w jednym kawałku, 150 ml śmietany 18 proc., 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło klarowane do obsmażenia, natka pietruszki, mąka do oprószenia

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 16 lutego (08:05)

    Składniki na 6-8 porcji: 1 kg schabu, 30 dag mrożonego szpinaku, 2 cebule,10 dag serka mascarpone, 9 plastrów szynki, 4 ząbki czosnku, 5 dag siekanych migdałów, olej, sól, pieprz ziarnisty, majeranek, gałka muszkatołowa, gałązki świeżego tymianku do dekoracji

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 15 lutego (15:00)

    Składniki na 8 porcji: ok. 1,5 kg wieprzowiny, np. łopatki, 1,20 kg brukselki, 50 g startego sera typu parmezan, 3 łyżki bułki tartej, gałka muszkatołowa, 2 łyżki oleju, 1 szklanka bulionu warzywnego, 2 cebule, 2-3 łyżki mąki pszennej, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 15 lutego (08:00)

    Składniki: 1,20 kg żeberek , 2 ząbki czosnku, papryczka chili, pół szklanki sosu barbecue , 2 łyżki miodu, pół szklanki sosu słodko-kwaśnego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 15 lutego (08:00)

    Składniki: na 4 porcje: 1 kg łopatki wieprzowej, sól, pieprz, kminek, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy, 15 dag boczku w plasterkach , 1 kapusta włoska, 3 jajka, 100 ml oleju, 30 dag cebuli.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 lutego (14:05)

    Składniki dla 4 osób: Mięso: polędwica wieprzowa • słodka i ostra papryka • łyżka octu balsamicznego • sól • pieprz • łyżka masła klarowanego Sos: pół kg ziemniaków • 2 pory • 3 łyżki śmietany • mały jogurt naturalny • 10 dag sera typu lazur • łyżka szczypiorku • łyżka masła klarowanego • sól • pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 7 lutego (08:05)

    Składniki na 4-5 porcji: 80 dag żeberek, 1 łyżeczka czosnku granulowanego, 2 łyżeczki majeranku, ¾ l bulionu warzywnego, 2 listki laurowe, po kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu, 1 kg ziemniaków, 70 dag dyni (bez pestek i skóry), 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 2 łyżki jogurtu, 1 duża cebula, 1-2 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki posiekanego szczy piorku, olej do smażenia, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0