Reklama
  • Wtorek, 28 lutego (13:00)

    Składniki na 8 porcji: ● 1,20 kg schabu bez kości ● opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem ● 15 dag kremowego twarożku ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ● 4 łyżki bułki tartej ● 2 ząbki czosnku ● jajko ● mielona słodka papryka ● sól ● pieprz ● olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Składniki na 20 porcji: ● 2 kg surowej szynki z kością. Zalewa: ● 10 łyżek soli ● łyżka saletry ● 2 łyżki cukru ● liście laurowe ● ziele angielskie ● goździki ● czosnek. Oraz: ● 8 pomarańczy ● pół szkl. musztardy i miodu ● 2 łyżki brandy ● mielona gałka muszkatołowa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 28 lutego (11:05)

    Składniki: ✔ polędwiczka wieprzowa (ok. pół kg) ✔ ok. 10 dag suszonych śliwek ✔ ser camembert ✔ ok. 10 dag szynki parmeńskiej lub szwarcwaldzkiej ✔ sól ✔ tymianek ✔ oliwa do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 27 lutego (09:05)

    Sos: ● 2 łyżki sosu ostrygowego ● 3 łyżki sosu sojowego ● łyżka miodu ● 2,5 szklanki wody. Żeberka: ● łyżka oleju ryżowego ●1,5 kg żeberek wieprzowych ● 2 cebule ●2 papryczki chili ●2 łodygi trawy cytrynowej ●3 cm imbiru ●sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Składniki: 60 dag schabu, sól, szklanka mleka, 2 łyżki musztardy miodowej, 10 dag startego sera np. mozzarelli, łyżki mąki, natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 24 lutego (08:00)

    Składniki: 60 dag karkówki, ząbek czosnku, papryka żółta, czerwona i zielona, wegeta, 3 serki topione, szklanka śmietany, papryczka chili, pęczek tymianku, 4 łyżki sosu chili, oliwa, łyżka masła, pieprz, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 23 lutego (15:00)

    1,8 kg rostbefu, 1-2 łyżeczki kolorowego pieprzu grubo mielonego, 1,2 kg ziemniaków, sól, 250 ml bulionu warzywnego (z kostki), 4 łyżki oleju, 20 dag śmietany kremówki, 7,5 dag sera camembert, 2 pomidory, 1 torebka gotowego sosu holenderskiego (ok. 3 dag), 100 ml białego wina, 7,5 dag masła, sałata i tymianek do ozdoby

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 lutego (13:05)

    Składniki dla 8 osób: 1,5 kg schabu bez kości • 4 łyżki sosu sojowego • 3 łyżki miodu • kilka łyżek dżemu wiśniowego • 2 łyżeczki octu winnego • pół szklanki czerwonego wytrawnego wina • 30 dag brukselki • 2 łyżki masła • 2 łyżki bułki tartej • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 21 lutego (08:05)

    SKŁADNIKI NA 10 PORCJI: ● 2 kg schabu bez kości ● 300 ml soku jabłkowego ● 150 ml śmietany ● sól ● pieprz; FARSZ: ● 2 jabłka, ● cebula ● kajzerka ● 2 łyżki masła ● 5 dag rodzynek ● szczypta mielonych goździków ● skórka otarta z pomarańczy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 lutego (09:05)

    Składniki: 75 dag schabu środkowego, 1 czerwona papryka, jajko, musztarda francuska z ziarnami gorczycy, po 6 plastrów szynki, żółtego sera i liści sałaty, bułka tarta, sól, pieprz, mielona ostra papryka, natka, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0