Reklama
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki: 5–6 plastrów schabu bez kości, sól, pieprz, pęczek natki pietruszki, 3 duże ząbki czosnku, 2–3 łyżki majonezu, jajko do panierowania, mąka do panierowania, bułka tarta do panierowania, olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki: 2 kg karkówki bez kości • 2 łyżki granulowanego czosnku • 3 łyżki majeranku • 3 łyżki ziół prowansalskich • łyżka soli • 5 łyżek oleju • 1 kg kiszonej kapusty • puszka ananasa.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    1 kg schabu • 1 l wody • cebula • ząbek czosnku • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina • 4 łyżki sosu sojowego • liść laurowy • 2 ziarnka ziela angielskiego • 10-12 suszonych pomidorów z zalewy • 1/2 pęczka natki pietruszki • 100 g śmietany kremówki • 3-4 łyżeczki mąki pszennej • 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej • sól, pieprz • olej do smażenia.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (15:00)

    Składniki 60 dag schabu bez kości • 1/2 cebuli • 3/4 szklanki mleka •2 małe gruszki • 10 dag orzechów włoskich • 10 dag sera z przerostem niebieskiej pleśni • 1,5 szklanki wody • 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 22% • mąka do obtoczenia • olej do smażenia • sól himalajska do smaku • świeżo mielony czarny pieprz • kolorowy pieprz w ziarnach • natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 2 marca (11:05)

    Składniki na 8 porcji: 2 kg schabu, 4 gruszki, 3 średnie czerwone cebule, 1/2 szklanki oleju, 3 szklanki bulionu, 8 łyżek płynnego miodu, 1 łyżka masła, 1 łyżka nasion kolendry, 1 łyżka mielonych nasion kminku, 1 łyżka tartego korzenia imbiru, sól, pieprz, 1/2 pęczka natki szczypioru do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (11:05)

    Skład na 5 porcji: ● 5 plastrów schabu bez kości, 400 g pieczarek, 2 cebule, 2 szklanki mięsnego bulionu, mąka do panierowania zrazów, olej do smażenia, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 1 kg ziemniaków, 50 dag karkówki, 20 dag świeżego szpinaku, 8 dag twardego żółtego sera, 125 ml mleka, 125 ml bulionu warzywnego, 1 cebula, 1 łyżka oleju, 5 dag płatków migdałowych, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki pszennej, sól, pieprz, starta gałka muszkatołowa

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Składniki na 6 porcji: 80 dag ziemniaków, 6 kotletów schabowych, 60 dag dyni, 10 dag boczku, po 3 dag masła i mąki, po 250 ml mleka i bulionu, 10 gałązek tymianku, 1 pęczek natki pietruszki, 2 łyżki koncentratu pomidor., 15 dag śmietany, 1 kromka chleba tostowego, 10 dag sera gouda, 2 łyżeczki sosu chili, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 40 dag schabu (bez kości), 1 mały pęczek natki pietruszki, 5-6 dag rzeżuchy, sok z 1/2 cytryny, 10 dag tartej bułki, 4 łyżki drobniutko posiekanych migdałów, 2 jajka, 5 dag mąki pszennej, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka masła, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 1 marca (11:00)

    Składniki na 4 porcje: 4 plastry wieprzowiny (schabu, ew. chudej łopatki albo karkówki), 1 mały ząbek czosnku, 1 jajko, 10 dag słonych precli (ew. krakersów z cebulą albo paluszków z solą), 1-2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki oleju, sok z 1/2 cytryny, ziołowa przyprawa do mięsa wieprzowego, sól, mielony czarny pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0