Reklama
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe z kostką (po ok. 25 dag każdy), 2 łyżki ziarenek kolorowego pieprzu, 1 cytryna, 2-3 łyżki oleju, 2 pęczki dymek, 5 średnich pomidorów, 1 ząbek czosnku, sól, mielony biały pieprz, szczypta cukru.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Składniki: 4 małe golonki wieprzowe z kością, por (biała część), 4 jabłka, kieliszek białego wytrawnego wina, 4 łyżki żubrówki , bulion, łyżka oliwy z oliwek, sok z połowy cytryny, 2 listki laurowe , po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu, sól.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (15:00)

    Składniki: 4 kotlety schabowe bez kości, 2 białka jaj, 1/4 szklanki tartej bułki, 1/4 szklanki otrąb pszennych, 5 łyżek jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu, sól, 2 łyżki musztardy miodowej, łyżka posiekanego szczypiorku , pieprz, pół cytryny, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Skład na 4 porcje: ● 4 kotlety schabowe z kością ● po 400 g porów i jabłek ● 40 g masła ● 3 łyżki soku z cytryny ● po 125 ml soku jabłkowego i bulionu warzywnego ● 100 ml śmietany ● olej ● cebula ● pieprz, sól, cukier, suszony majeranek.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (13:05)

    Składniki na 4 porcje: ■ 40 dag kiełbasy ■ 10 dag wędzonego boczku ■ 2 cebule ■ czerwona papryka ■ łyżeczka ostrej papryki ■ 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ■ 3 korniszony ■ sól ■ pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (09:05)

    Składniki na 6 porcji: ● 1,5 kg żeberek wieprzowych ● duży słoik dżemu pomarańczowego ● szklanka ostrego keczupu ● 2 soczyste pomarańcze ● kilka gałązek tymianku ● ostra cebula ● 2 duże ząbki czosnku ● 2 łyżki naturalnego masła ● sól morska ● pieprz czarny mielony ● olej rzepakowy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 1 kg żeberek wieprzowych, 1 papryczka chili, 1 cebula, 1 marchewka, 1 łyżka masła, 4 łyżki oleju, 1 kg kapusty kiszonej, 2 łyżki przyprawy do dań z kapusty, 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej, 1 łyżeczka czosnku granulowanego, sól, pieprz, kilka ziarenek ziela angielskiego, 2 listki laurowe, 1 łyżka przyprawy do zupy typu vegeta, 2-3 gałązki rozmarynu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 8 marca (08:05)

    Składniki na 8 porcji: 2 i 1/2 kg surowej szynki peklowanej (koniecznie z grubą warstwą tłuszczu), 2–3 łyżki oleju, 1–2 łyżki musztardy, 80–100 ml płynnego miodu, 250 ml soku z pomarańczy, 3–4 łyżki brandy (ew. wytrawnego wina), 20–25 goździków, pieprz, gałka muszkatołowa, mielony anyż.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Składniki dla 6 osób: Gulasz: 50 dag szynki wieprzowej • pół małej dyni • por • seler naciowy • żółta papryka • kukurydza konserwowa • szczypior • koncentrat pomidorowy • łyżka masła klarowanego • szczypta słodkiej czerwonej papryki • sól • pieprz. Marynata: łyżeczka słodkiej papryki • łyżeczka ziół prowansalskich • szczypta papryki chilli • łyżeczka mielonego czarnego pieprzu • sól • rozmaryn • 6 łyżek ciemnego sosu sojowego • 3 łyżki oliwy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 6 marca (13:05)

    Składniki dla 4 osób: 1,5 kg schabu • 4 ząbki czosnku • pół szklanki białego wina • 3 łyżki masła • łyżeczka oleju • 2 łyżki mąki • ziele angielskie • 5 liści laurowych • 2 łyżeczki słodkiej papryki • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0