Reklama
  • Środa, 5 kwietnia (13:05)

    Składniki: 60 dag szynki wieprzowej, 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki czerwonego octu winnego, 2-3 gałązki rozmarynu, 4 duże cebule, 1 łyżka cukru, mąka, olej do smażenia, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 5 kwietnia (13:05)

    Składniki: 1 kg schabu, 2 cytryny, 2-3 łyżki sosu sojowego, mielona papryka, grubo tłuczony czarny pieprz, 1 pęczek natki, 2 ząbki czosnku, 2 ugotowane żółtka, 3 łyżki orzeszków ziemnych, olej

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 5 kwietnia (13:05)

    Składniki: 1,2 kg żeberek wieprzowych, 1 cebula, 1-2 ząbki czosnku, pół łyżeczki chili w proszku, olej, keczup, 3-4 łyżki naturalnego płynnego miodu, cytryna, szczypta ziół prowansalskich, sól, pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 5 kwietnia (13:05)

    Składniki: 1 duża przednia golonka wieprzowa (lub dwie mniejsze), 2 duże cebule, 1 marchewka, kawałek selera, 2 jabłka, 1/2 kg ziemniaków, mielona słodka papryka, 1 łyżka masła, 300 ml bulionu warzywnego, musztarda z ziarnami gorczycy, sól

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 5 kwietnia (13:05)

    Składniki: 2 małe polędwiczki wieprzowe, 3 łyżki oleju, 2 łyżki sosu sojowego, 2 ząbki czosnku, kilka ziaren czerwonego pieprzu, gałązki rozmarynu, sól, mielony czarny pieprz

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 20 marca (08:05)

    3 tosty pszenne, 4 kotlety schabowe (po ok. 17,5 dag każdy), 12,5 dag sera camembert, 1 jajko, 2 łyżeczki konfitury żurawinowej do mięs, sól, pieprz, 2 łyżki mąki, 3-4 łyżeczki oleju, roszponka i małe =pomidorki do dekoracji.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 300 g czerwonej kapusty, 1 czerwona papryka, 1 cebula, 100 g pieczarek, 2 łyżki masła, sól, pieprz, 1 łyżka posiekanych ziół (pietruszka, tymianek, rozmaryn), 800 g udźca wieprzowego, kminek, 10 plastrów boczku, 2 łyżki oleju, 2 łyżki mąki, 1 łyżka przecieru pomidorowego, 1 łyżka sosu sojowego.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (13:05)

    Składniki na 4 porcje: 1,5 kg polędwicy wieprzowej, pieprz, sól morska, papryka słodka, oliwa,  2 posiekane cebule, 1,5 główki kapusty czerwonej, 2 jabłka, 400 ml czerwonego wina wytrawnego, 1 kg małych marchewek, 1 łyżka masła, 1 łyżka miodu, natka pietruszki.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 kotlety schabowe z kostką (po ok. 15 dag każdy), 25 dag mąki, 2 jajka, 16-20 suszonych śliwek bez pestek (najlepsze będą podwędzane węgierki), 8 dag masła, 3-4 łyżki oleju, 1 łyżeczka bulionu w proszku, 3-4 gałązki natki, 2 łyżki śliwowicy, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 14 marca (08:05)

    Składniki na 4 porcje: 4 kotlety wieprzowe z kostką (po ok. 25 dag każdy), 60 dag kolorowej papryki, 2 czerwone cebule, 1 pęczek natki pietruszki, 3 łyżki mąki, 5 łyżek oliwy, 2 łyżki bułki tartej, 1 biała cebula, 200 ml bulionu warzywnego (z kostki), sól, mielony czarny pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0