Reklama
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 8 porcji: 1,5 kg schabu bez kości, 1 l mleka, 1 pęczek natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 200 ml bulionu warzywnego, 50 ml śmietany kremówki 36 proc., sól, pieprz. Nadzienie: 50 dag świeżego szpinaku, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, po 1 łyżce oleju i masła klarowanego, 15 dag sera feta, sól, pieprz mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 8 porcji: 2 kg boczku (płaski, prostokątny, chudy kawałek), 2 kg porów, 300 ml śmietany kremówki, 2 cytryny, 1/2 pęczka świeżego majeranku, 4 ząbki czosnku, 2 łyżeczki sambal oelek (lub innego gęstego sosu chili), sól, pieprz czarny świeżo mielony.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki na 6 porcji: 1 kg schabu bez kości, 80 dag kapusty kiszonej, 50 dag marchwi, 2 pęczki natki pietruszki, 2 gałązki rozmarynu, 5 dag miękkiego masła, 4 łyżki bułki tartej, 1 łyżka nasion kopru włoskiego, 2 cebule, 2 łyżki smalcu, 1 łyżka cukru, 1 liść laurowy, 2 goździki, 4 jagody jałowca, 2 łyżki dżemu morelowego, sól, pieprz mielony, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki: 1 i 1/2 kg schabu bez kości, 20-25 goździków, 2 łyżki margaryny, 4 łyżki konfitury morelowej, 2 łyżki nalewki lub soku morelowego, zioła prowansalskie, sól, pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki: 1,2 kg surowego boczku ze skórą, 5 sporych ząbków czosnku, 4 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 5 łyżek miodu, sól, pieprz. Dodatkowo: 1 cała główka czosnku, 80 dag ziemniaków, 60 dag brukselki, 3–4 łyżki oleju.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 30 stycznia (08:00)

    Składniki: 1 i 1/2 kg karkówki albo chudej łopatki, ok. 20 dag boczku wędzonego w plasterkach (ew. szynki dojrzewającej), 250 ml czerwonego wina półwytrawnego, 4 ząbki czosnku, suszony tymianek, suszony rozmaryn, sól, mielony czarny pieprz, olej do posmarowania.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (13:00)

    1 fenkuł (koper włoski), 2 marchewki, sól, 1 duża cytryna, 1 ząbek czosnku, 1 kawałek imbiru wielkości włoskiego orzecha, 8 pieczarek, 4 kotlety schabowe, 5 łyżek oliwy, 1 łyżka klarowanego masła, po 4 gałązki rozmarynu i tymianku, 4 listki laurowe, pieprz kajeński.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 stycznia (10:05)

    Składniki dla 4 osób: 80 dag schabu • 3 marchewki • 1/2 selera • 2 pietruszki • cukinia • cebula • szklanka bulionu • 1/2 szklanki śmietany • pęczek dymki • olej do smażenia • czosnek granulowany • 3 łyżki masła klarowanego • sól • pieprz.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Wtorek, 24 stycznia (13:00)

    Skład na 8 porcji: ● 1 kg schabu wieprzowego, cebula, 3 garście posiekanej   kapusty, 1/2 kg pieczarek, czerwona papryka, 3 ząbki czosnku, 1 cm imbiru, 2 łyżki sosu sojowego, łyżka octu winnego, olej.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 23 stycznia (11:00)

    Składniki dla 6 osób: 75 dag polędwicy wieprzowej • 30 dag mrożonego ciasta francuskiego • 2 łyżki mąki • 15 dag masła • 2 cebule • 50 dag pieczarek • 10 dag szynki • 1/2 pęczka natki pietruszki • 10 dag śmietany 30 proc. • sól • pieprz • jajko.

    Czytaj więcej Komentarzy:0